Brouwcursus

Het maximale aantal aanmeldingen van 20 cursisten voor dit cursusjaar 2018-2019 is  bereikt!  

Wil alvast voor volgend jaar reserveren dan kan je je alvast opgeven. Want vol is vol.

Cursus bierbrouwen 2018-2019

Elk jaar in oktober/november organiseert het Bierbrouwerrsgilde De Amervallei een cursus bierbrouwen voor de beginnende bierbrouwer. Wij doen dit al sinds 1994 met veel plezier en succes. Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan deze cursus. Na het afronden van deze cursus zult u in staat zijn uw eigen ambachtelijk gebrouwen bier zelf thuis te maken.

Wat bieden wij?

Wanneer u de cursus volledig heeft gevolgd bent u aan het einde in staat zelfstandig uw eigen bier te brouwen. Om dit te bereiken bieden wij:

 • vier cursusavonden
 • een brouwdag onder persoonlijke begeleiding van een ervaren brouwer
 • een cursusboek
 • een excursie naar een brouwerij
 • een diploma
 • een jaar lang lidmaatschap van ons gilde en daarmee deelname aan alle gildeactiviteiten, waarna je als gildelid (na behalen van het diploma) de statuts Leerling brouwer heb gekregen.
 • een brouwpakket om op de brouwdag onder begeleiding van een ervaren brouwer je bier te brouwen, hierin zit o.a. een maatglas – SG meter (2 schalen) – uitschuifbare hevel – vergistingsemmer – reinigingsmiddel – het moutpakket met de mout, gist, enz.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op het brouwproces, de grondstoffen die gebruikt worden, het brouwen volgens bekende recepten en het samenstellen van een eigen brouwinstallatie. Met enig geknutsel en spullen uit de keuken is het al gauw mogelijk om eigenhandig een tiental liters bier te brouwen.

Cursusdata

De cursus wordt in oktober en november gehouden met een maximaal aantal cursisten van 20. De cursusdata zijn: donderdag 25 oktober, donderdag 1 november, zondag 4 november (brouwdag), donderdag 8 en 15 november 2018. Op de donderdagen begint de cursus om 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur.

De excursie vindt plaats op een zaterdag in januari, de exacte datum wordt ruim op tijd bekend gemaakt. De uitslag, prijsuitreiking en bespreking van de gebrouwde cursusbieren op de brouwdag is op de gildeavond van vrijdag 25 januari 2019.

De kosten voor de cursus 2017-2018 zijn ook dit jaar weer € 189.00 dit is dus inclusief het gehele brouwpakket !

Na aanmelding EN betaling van het cursusgeld ben je verzekerd van een plaats op de cursus en ben je gelijk lid  van ons gilde tot 30 juni 2019 en:

 • Heb je toegang tot het (alleen voor leden) afgeschermde gedeelte van onze site
 • Kan je deelnemen aan de excursie
 • Heb je toegang tot de brouwdagen (mag zelf niet meedoen)
 • Krijg je de maandelijkse nieuwsbrief met veel info
 • Ben je welkom op de gildeavonden

 

Je moet je eerst aanmelden via www.amervallei.nl dan naar Registreren als lid of met bijv. deze link

http://www.amervallei.nl/registreren-als-nieuw-lid

Dan krijg je binnen een paar dagen een bevestiging dat je als lid ben geaccepteerd. Je heb dan toegang via je gebruikersnaam en wachtwoord tot de leden site en kan je de cursus betalen via winkel Nadat je hebt ingelogd klikt je in de site op WINKEL en kan je de cursus betalen.

Restitutie na 1 juni 2018 is niet mogelijk i.v.m. huur locaties, inkoop brouwmiddelen, enz.

Wil meer info dan kan je mailen naar brouwcursusamervallei@amervallei.nl.