Brouwcursus

Cursus bierbrouwen 2017-2018

Elk jaar in oktober/november organiseert het Bierbrouwerrsgilde De Amervallei een cursus bierbrouwen voor de beginnende bierbrouwer. Wij doen dit al sinds 1994 met veel plezier en succes. Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan deze cursus. Na het afronden van deze cursus zult u in staat zijn uw eigen ambachtelijk gebrouwen bier zelf thuis te maken.

Wat bieden wij?

Wanneer u de cursus volledig heeft gevolgd bent u aan het einde in staat zelfstandig uw eigen bier te brouwen. Om dit te bereiken bieden wij:

  • vier cursusavonden
  • een brouwdag onder persoonlijke begeleiding van een ervaren brouwer
  • een ruim 200 pagina tellend cursusboek
  • een excursie naar een brouwerij
  • een diploma
  • een jaar lang lidmaatschap van ons gilde en daarmee deelname aan alle gildeactiviteiten
  • een brouwpakket om op de brouwdag onder begeleiding van een ervaren brouwer je bier te brouwen, hierin zit o.a. een maatglas – SG meter (2 schalen) – uitschuifbare hevel – vergistingsemmer – reinigingsmiddel – het moutpakket met de mout, gist, enz.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op het brouwproces, de grondstoffen die gebruikt worden, het brouwen volgens bekende recepten en het samenstellen van een eigen brouwinstallatie. Met enig geknutsel en spullen uit de keuken is het al gauw mogelijk om eigenhandig een tiental liters bier te brouwen.

Cursusdata

De cursus wordt in oktober en november gehouden met een maximaal aantal cursisten van 20. De cursusdata zijn: donderdag 26 oktober, donderdag 2 november, zondag 5 november (brouwdag), donderdag 9 en 16 november 2017. Op de donderdagen begint de cursus om 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur.

De excursie vindt plaats op een zaterdag in januari, de exacte datum wordt ruim op tijd bekend gemaakt. De uitslag, prijsuitreiking en bespreking van de gebrouwde cursusbieren op de brouwdag is op de gildeavond van vrijdag 26 januari 2018.

De kosten voor de cursus 2017-2018 zijn ook dit jaar weer € 189.00 dit is dus inclusief het gehele brouwpakket !

Na aanmelding en betaling van het cursusgeld ben je verzekerd van een plaats op de cursus.

Het maximale aantal aanmeldingen van 20 cursisten voor het cursusjaar 2017-2018 is bereikt!  De mogelijkheid bestaat om je op een reservelijst te zetten. Het komt wel voor dat er, door omstandigheden, personen afvallen. 

Indien je op de reservelijst wilt komen dan mail je jouw NAW gegevens naar bestuur@amervallei.nl

De betaling op reknnr. NL 63 INGB 0004 7427 68 t.n.v. De Amervallei te Amersfoort geldt als definitieve aanmelding. Restitutie na 1 juni 2018 is niet mogelijk i.v.m. huur locaties, inkoop brouwmiddelen, enz.

Wil meer info dan kan je mailen naar brouwcursusamervallei@amervallei.nl.